19. 04. 2011

NOS v roce 2011

V sobotu 16. ledna proběhlo tradiční zimní sčítání vodních ptáků a výroční schůze NOSu. Ve vedení spolku vše zůstává při starém. Od letošního roku budeme opět platit členské příspěvky - 200Kč za člena a rok - plaťte prosím u Vaška Kováře, Vojty Hájka nebo (nejlépe) na účet spolku. Zrušili jsme vydávání zpravodaje Datel, který měl roční periodicitu, a jehož funkci již přebral nepravidelný, leč podstatně podrobnější e-mailový věstník spolku - Datlík. V únoru tohoto roku vyšlo letošní první a celkově již deváté číslo Datlíka. Pokud ještě Datlík nedostáváte do své e-mailové schránky, přihlaste se o něj na e-mailu uvedeném v kontaktech (platí pro všechny zájemce z řad nejširší veřejnosti). V plánech na letošek jsou tři přírodovědné vycházky pro veřejnost, výlet na Blatensko zejména pro děti z kroužku a příznivce spolku a víkendová exkurze na Třeboňsko. Sledujte Kalendář akcí. V současnosti realizujeme projekt "Podpora biodiverzity v jihozápadních Čechách" - monitoring a úpravy hnízdišť ledňáčka říčního v povodí námi dlouhodobě sledovaných toků, spolek zaměstnává jednoho pracovníka na částečný úvazek.

Zpět na přehled aktualit